Türkiye'deki Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’de görülmesi gerekenler yerleri o denli çok ki, gezilmesi gereken yerler hakkında anca sınıflandırma yapılabilir. İl bazında gezilebilecek yerler, tarihi yerler, doğal güzellikler, müze ve ören yerleri, ibadethaneler, tarihi çarşılar ve daha farklı alt başlıklarla Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken yerlerini sıralamak mümkün.

Seyahat planınızdan önce gezilmesi gereken yerler hakkındaki merakınızı bir nebze olsun karşılayabilmek adına kısaca fikir vermek istiyoruz. Türkiye, dört mevsimiyle her ay farklı bir coğrafyası cennete dönüşen bir ülke. Siz de rotanızı hem mevsime, hem de neleri sevdiğinize göre şekillendirebilirsiniz…

Yaz mevsiminde görece serin havasıyla Karadeniz yaylaları görülmesi gereken yerlerden biri. Öte yandan kendinizi Akdeniz’in ılık sularına bırakmak istiyorsanız rotanızı Antalya’ya çevirebilirsiniz. Bu mevsimde kalabalıklardan uzaklaşmak isterseniz de Kuzey Ege’yi değerlendirebilir, belki de Cunda’da birkaç sakin ve huzurlu gece geçirirsiniz.

Gastronomi, el sanatları ve tarih meraklıları için bahar ve güz aylarındaki rota Gaziantep neden olmasın? Gezilmesi gereken yerler arasında Gaziantep ve yöresi oldukça iyi bir seçenek. Öte yandan bu rotada demiryolu değerlendirilerek doğal güzelliklere de tanıklık edilebilir.

Kış aylarında popüler olan Uludağ, Kartalkaya ya da Palandöken aklınızdan geçebilir. Peki Doğu Ekspresi’ne ne dersiniz? Eğer onu çoktan denediyseniz, öyleyse şimdi de Kurtalan Ekspresi ile bir yolculuğa çıkmanızı tavsiye ederiz.

Trakya ise hem doğası, hem yemekleri, hem de tarihiyle İstanbul’un yanı başındaki bir diğer seçenek. Özellikle İstanbul’da yaşayıp Edirne’yi ve Kırklareli’yi görmediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.

Gezilmesi gereken yerler ile ilgili daha birçok destinasyon seçeneğiniz var. Türkiye’de her ay gidebileceğiniz, tatilinizi değerlendirebileceğiniz noktalar bulunuyor. Unutmayın, iyi bir tatil, iyi bir iş başı demektir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder